Har du en dröm om att göra en resa över längre tid men vet inte hur du ska finansiera den? Ett alternativ för att få ner kostnaderna för resan är att arbeta gratis på bondgård i utbyte mot kost och logi. Detta är också ett sätt att få uppleva en annorlunda kultur såsom äkta ranchliv i Kanada där man kan arbeta med hästar, boskap eller på vingårdar. Har du lite erfarenhet finns även möjligheter till betalda jobb i bland annat Australien där du kan arbeta som djurskötare eller som maskinförare. Under skördetiden för vindruvor i Frankrike brukar det sökas efter tillfällig arbetskraft. Möjligheterna är många och antingen går man genom en internationell förmedling eller söker när man väl är på plats.

Förberedelser inför resan

Girl riding on the red-and-white Appaloosa horse with the whippet dogs on the field on the pain-trees background on the sunriseNär man ger sig ut på en längre resa är det en hel del att ta hand om på hemmaplan först. Försäkringar ska ses över, adressändring ska göras för att posten ska gå till någon som kan ta hand om den. Möbler och husgeråd ska magasineras och bostaden hyras ut. Bostaden ska städas ordentligt innan du flyttar ut. Flyttstädning Göteborg hjälper dig med det om du bor i Sveriges andra stad. Även i andra städer hittar du proffsiga städfirmor som sköter flyttstädningen. Det är mycket praktiskt och tidssparande att anlita bort det jobbet för att få tid över till allt annat som måste fixas innan resan. Dessutom kan du vara säker på att städningen bli godkänd vid inspektion. När det väl är dags att packa är det bästa tipset att packa lätt. Du behöver oftast mindre än du tror. Om du tar mediciner kan det vara bra att ha ett läkarintyg med sig och kolla gärna innan att samma medicin finns i det land du ska besöka.

Jordbruk i Australien

Varje år reser tusentals svenskar till Australien för att bo och arbeta. På nätet kan man ansöka om ett arbetsvisum som gäller under ett år. Detta gäller för personer som är mellan 18 och 30 år. Staten har ordnat denna möjlighet till tillfälligt visum eftersom backpackers även för med sig intäkter till landet. Dessutom finns ett stort behov av arbetskraft under skördetiden då jordbrukarna har stort behov av arbetare till frukt- och grönsaksplockning. Det är ett slitsamt jobb och fysiskt krävande men det är ett utmärkt sätt att förstärka reskassan. Dessutom spenderar man i stort sett inga pengar eftersom man erbjuds kost och logi och kan spara den lilla lönen. När man har jobbat tre månader inom jordbruk kan man dessutom ansöka om ett års förlängt visum. På nätet kan man hitta listor över vilka jordbruksjobb som går att hitta samt vilka grödor och typ av arbete det gäller i vilket område.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *